Energilagring.

Flower är ledande inom optimering och handel med små- och storskaliga energilager i Norden. Vi erbjuder flera tjänster från första fundering till drift.

  • Förstudier

  • Investeringsunderlag och intäktsberäkningar

  • Upphandling och dimensionering

  • Teknisk integration

  • Förkvalificering

  • Optimering av upp- och urladdning

  • Fysisk handel med el

  • Handel med stödtjänster

  • Riskhantering

Vi hjälper er att ta batteriprojekt från idé till verklighet.

Energilager har till stor del inte blivit en del av debatten kring framtidens elsystem i Sverige, men intresset växer snabbt. Flower hjälper er förstå hur affären kring energilager fungerar, vad potentialen är, vad som krävs för att projektera samt, viktigast av allt för oss, optimera era intäkter när energilagret väl är på plats.

Hjärtat i det vi gör: Optimera era intäkter

Flower har ett brett erbjudande av tjänster, men där vi verkligen sticker ut är att optimera intäkter från flexibiliteten i energilager. Ett energilager är schweizerkniv av flexibilitet och det gäller att förstå hur det skapar så mycket nytta och värde som möjligt vid varje givet tillfälle. Vi optimerar användningen av ert batteri mellan elmarknader (spotpris, intradag och obalanshantering), stödjänster (FFR, FCR, FRR) samt kostnader (elnätsavgifter, cyklingar). Flower's team av ingenjörer och fysiker jobbar dedikerat med att optimera mjukvara för att fortsätta utvecklas och alltid bibehålla vår position i en innovativ framkant.

Vi driver på utvecklingen av storskaliga batterier.

Flower har en projektutvecklingspipeline av storskaliga energilager som sätts i drift under de kommande 12 månaderna. Flower är betrodd partner till både ledande energibolag, myndigheter och industriella aktörer.

Börja här:

Kontakta oss via formuläret nedan och berätta mer om dina flexibla resurser. Vi sätter upp ett möte och berättar mer om vår lösning och vägen framåt. Vi står för både den integrationen samt för att få resursen kvalificerad för relevanta marknader. Vi har både erfarenheten och den tekniska expertisen som krävs för att förvandla planer till investeringar, och potential till faktiskt värde.

Kontakta oss.

För att lyckas med energiomställningen tillsammans behöver vi få alla potentiella flexibla resurser ombord. Hör av dig till oss för att lära dig mer om hur vi kan jobba ihop mot en mer flexibel framtid.

Lär dig mer om batterilager.

Är du intresserad av att investera i eller utveckla batterilager? Flower är en parter i allt från finansiell due diligence till daglig handel på marknaderna.