Unleash Flexibility.

Branchledande teknologi i framkant av energiomställningen

Vi påskyndar energiomställnigen.

Flower implementerar den tekniska grund som gör att samhället kan drivas av förnybar el.
För fler applikationer se "Tjänster" i menyn.

'Power Refining' - att uttnytja effekt, när det behövs.

Historiskt har man velat producera så mycket förnybart som möjligt, så ofta som möjligt. Idag vet vi att för att vi ska kunna förlita oss på förnybar kraft måste den vara vara reglerbar och styras utefter vårt konsumtionsmönster. Vi på Flower gör detta möjligt.

Balansmarknaderna är de största marknaderna för reglerbar kraft.

Balansmarknaderna existerar för att se till att produktion och konsumtion synkoriseras. Produkterna på dessa marknader har ett upplägg likt försäkringskontrakt, där ersättning finns redo att stötta nätet vid behov. Flower deltar aktivt på FCR-marknaderna och driver utvecklingen framåt med att skapa flexibilitet från nya resurser.

Smarta algoritmer som lösning på komplexa energiproblem.

Flower levererar den kompletta lösningen, från integration till optimering av tillgångar, till våra partners som vill koppla upp sina resurser för leverans av bland annat FCR, FFR och aFRR. Med över 5 000 enheter kopplade till vår plattform, och med ett kapacitetsspann på allt från 5 kW till över 50 MW, har vi belägg nog att säga att vi är experter på det vi gör.

Kontakta oss.

För att lyckas med energiomställningen tillsammans behöver vi få alla potentiella flexibla resurser ombord. Hör av dig till oss för att lära dig mer om hur vi kan jobba ihop mot en mer flexibel framtid.

Vill du vara en del av vårt team?

Vi letar alltid efter drivna personer som delar våra värderingar och vill vara med och lösa komplexa och viktiga problem. Kolla in våra lediga roller eller skicka en öppen ansökan!